Состојки:
500 гр пилешко или една помала кокошка
500 мл соја сос
500 мл доматен сос
200 мл јаболков оцет
100 гр густин
масло по потреба
1 л вода
100 гр шеќер
зачини по желба
Подготовка:
Соја сосот, доматниот сос, оцетот, шеќерот и водата, ставете ги на тивок оган да се варат. Вака подготвената смеса, оставете ја да врие додека не се направи компактна смеса. Потоа пилешкото месо исечете го и извалкајте го во густин, а потоа испржете го. Кога месото ќе добие златна боја, ставете го во подлабоко тенџере, а врз него истурете му го претходно подготвениот сос од соја и домати. Оставете го сето заедно да се вари околу половина час. На крај, додајте му малку масло за јадење и зачини по желба.