24.8 C
Скопје
10:48 - 15 јуни, 2024

Како да познаете дали имате брз метаболизам?

Метаболизмот делумно зависи од генетските предиспозиции, но и од изборот на животен стил на личноста.

Овој процес се одвива внатре во нас, практично е невидлив, а и сигурно не размислувате често за него. Но вистината е дека тој е оној кој ве движи и ви помага да ги вршите сите физиолошки процеси потребни за да се одржите во живот.

Проверете дали овие знаци важат за вас, за да знаете дали всушност имате брз метаболизам:

Жешко ви е

Постојано ви е топло и се потите, дури и кога на останатите им е сосема пријатно, па дури и по малку ладно.

Ви се јаде

Луѓето со брз метаболизам брзо ја согоруваат храната и ја претвораат во енергија, па им е потребно постојано дополнување на резервоарот.

Три оброка не ви се доволни

Вообичаен знак дека имате брз метаболизам е експресното искористување на енергијата од оброците и потребата да имате барем уште неколку оброци, поркај трите редовни.

Редовно ги празните цревата

Гладот и празнењето на цревата се директна последица на метаболизмот. Треба да бидете среќни поради редовното празнење на цревата, бидејќи на тој начин сте сигурни дека во вашето тело не се задржува „отпад“ од храна.

Слични објави

Совети од Клиника „Жан Митрев“: Минимално инвазивен ласерски третман на враснато влакно

еспресо

Дали знаете дека е можна операција на рака без употреба на скалпел?

еспресо

Ветеринар зборува за три производи кои никогаш не треба да ги давате на вашето куче: Тие се извор на бактерии кои се пренесуваат и на луѓето

еспресо

Работи што не сте ги знаеле за вагиналното подмладување

еспресо

Совети од Клиника „Жан Митрев“: Комплетна артериска рeваскуларизација при коронарна болест на срцето

еспресо

(Фото) Добредојде Синклер во Македонија

еспресо
Се вчитува....