14:32 - 5 декември, 2025

Искористете ја водата во која сте вареле јајца

Отсега кога ќе варите јајца, не ја истурајте водата во која сте ги вареле. Таа може да им користи на вашите цвеќиња.

Водата во која се вареле јајца содржи калциум, кој им е потребен на цвеќињата. Калциумот помага да се одржи добра пх-вредност на земјата. Неутралната земја, која има пх-вредност меѓу 6,0 и 6,5, им нуди на растенијата идеална околина за земање хранливи материи кои им се потребни за раст и развој. Освен тоа, калциумот придонесува за цврстина на цвеќињата.

Важно е водата во која сте вареле јајца да се олади на собна температура пред да се стави во растенијата.

Слични објави

Денеска ќе наполнеше 48 години: Ксенија Пајчин со себе понесе голема тајна во гроб

Еспресо

(Фото) Вака живее вистинската елита: Најубавата хрватска новинарка и водителка покажа како изгледа нејзиниот „просечен“ ден во Дубаи

Еспресо

Ава Карабатиќ жестоко по ријалити-индустријата: „Жените таму влегуваат за да си ја кренат цената за проституција“

Еспресо

(Фото) Вики Миљковиќ и Нермин во Истанбул: Средбата со турската ѕвезда ги заинтригира фановите

Еспресо

Дара Бубамара во последен момент не се појавила на гламурозен настан, причината била Сека Алексиќ

Еспресо

На Душко Тошиќ му цвета новиот бизнис – Собра милиони преку ноќ

Еспресо
Се вчитува....