4.8 C
Скопје
04:02 - 4 март, 2024

Ознака : д-р Катерина Василева Димовска

Ви ПрепорачувамеЗдрави навикиЗдравјеСлајдер

Совети од Клиника „Жан Митрев“: Дијагностицирање на синдромот ,,млитаво дете“

д-р Катерина Василева-Димовска
Клиничките иследувања се клучни за дијагноза на овој синдром. Од пресудно значење е тие да се спроведат уште во периодот веднаш по раѓањето, бидејќи на...
Ви ПрепорачувамеЗдрави навикиЗдравјеСлајдер

Совети од Клиника „Жан Митрев“: Фебрилни конвулзии

Иако со навидум бенигна прогноза, сепак како ќе се манифестираат фебрилните грчеви зависи од тоа дали се едноставни или сложени по својата генеза. Најзачестената група...