3.8 C
Скопје
02:11 - 21 декември, 2024

(РЕЦЕПТ) МАРТИНА НИ НАПРАВИ ВКУСНО ПЕЧИВО СО ЈАБОЛКА: Есен и ладни денови се перфектни за овој десерт

Мартина Трајаноска

Нашиот тим започна соработка со една посебна, прекрасна мајсторка во кујна – Мартина Трајаноска.

Шармантната Мартина стои зад превкусните рецепти пласирани на инстаграм-профилот (martinascooking).

(РЕЦЕПТ)МАРТИНА НИ НАПРАВИ КУГЛОФ СО ЈАБОЛКА: Есенска класика која е совршено друштво за чаша кафе или чај!

Готви од мали нозе, а со текот на годините и искуството научила дека најважна состојка во секое јадење е – љубовта. Денес Мартина ни направи лиснати погачки од само 2 состојки!

РЕЦЕПТ) МАРТИНА НИ НАПРАВИ ПИРОШКИ ОД ТОСТ ЛЕБ: Побрзи пирошки од овие нема никогаш да направите!

„Есен и ладни денови се перфектни за ова топло вкусно пециво. Посебно со јаболчиња и џем, милина. Првпат работев со готово замрзнато лиснато тесто, а после овој рецепт одам да го купам цело од марке. Ова е вкуснотии, па и со црвено винце уффф. Трк до продавница по лиснато и сите во кујна, одберете го вашето омилено овошје или готов џем и за 15 минути ќе имате супер интересни, брзи и највкусни погачки“, вели Мартина.

(РЕЦЕПТ) МАРТИНА НИ НАПРАВИ ОМЛЕТ ТОРТИЉА: Лесен и идеален за да си го носите со вас кога ви треба брз оброк!

Потребни состојки:

  • готово лиснато тесто
  • овошје, џем

 

View this post on Instagram

 

A post shared by martinascooking (@martinascookingg)

Подготовка:

Лиснатото тесто оставете го да се одмрзне, па расукајте го на набрашнета површина. Со тањирче обележете и исечете си кругови, јас исеков 6. Краевите на секое кругче притиснете ги малку да ги раширите (ви сликнав се да видите низ сликите). На средина ставете фил по желба, сечени свежи јаболчиња на ленти каде може да наросите кафеав или бел шеќер и цимет, вашиот омилен џем (јас ставив од кајсии и јагоди и слатко од смокви), или исечете јаболчиња на коцки и пропржете ги на 1 лаж шеќер со 1 лаж вода. Тестото малку залепете го за филот како на сликите колку да не ви потече од страните, бидејќи при печење тоа ќе се отвори и ќе нарасне. Печете ги во загреана рерна на 200 С околу 15 минути. И тоа е тоа, а верувам ќе бидете воодушевени од вкусот.

Слични објави

„Јас не можам да пеам!“: Јелена Розга ги одложи концертите во Белград поради трагедијата во Загреб

Еспресо

(Фото) Деколтето во преден план: Данијела Димитровска „пука“ од сексапил во целосно бела комбинација

Еспресо

(Фото) Чантата на Јелена Томашевиќ вреди колку зимување на Копаоник: Сите зборуваат за ова модно парче

Еспресо

(Фото) Поранешниот сопруг на Драгана Мирковиќ ужива за сите пари: Чаша бело вино и нереална глетка на убава дестинација

Еспресо

По раскинувањето со Зоран Марјановиќ, Инди откри валкани детали за поранешниот: „Манипулатор кој ми го испра мозокот“

Еспресо

Оваа земја ќе биде засекогаш исфрлена од Евровизија? Има една причина

Еспресо
Се вчитува....