Воздушеста текстура и неодолив спој на вкусови…
Состојки: 4 јајца, 1 лажица оризово вино за варење, 2 лажички соја сос, прстофат шеќер, малку супа од кесичка разматена во малку врела вода (доволна е една лажичка), малку путер.
Подготовка: Јајцата, виното од ориз, шеќерот и малку супа разматена во вода помешајте ги во сад, но водете сметка да не се направи пена.
Во тавче растопете малку путер на средна температура и сипете отприлика една третина од смесата. Кога смесата малку ќе се стегне, со помош на стапче мотајте ролат кон средината. На празниот простор во тавчето сипете половина од преостанатата смеса, па кога ќе се зацврсти, ролатот намоткајте го повторно. Повторувајте се додека не ја потрошите целата смеса од јајца.
Водете сметка јајцата добро да се испечат.
По желба, додека смесата од јајцата е уште ровка, сипете малку рендан кашкавал или истрошено сирење – ќе биде уште повкусно.
Вака изгледа процеот на подоготовка: