09:55 - 5 декември, 2025

Директно од кујната на баба: Меки полнети мекици

Потребно е:

– 200 мл млака вода

– 300-350 гр брашно

– сол, малку шеќер

– малку квасец

Фил:

– 150 гр кашкавал

– 100 гр шунка

– малку кечап

Подготовка:

Заместе меко тесто и оставете го малку да отстои, па исукајте го на работната маса во форма на тенок правоаголник.

Сечете го на поголеми коцки па во секоја коцка ставете од кашкавалот, шунката и малку кечап.

Замотајте и добро притиснете од сите страни со цел филот да не истекува.

Оставете ги 10 минути да одморат и пржете ги во длабоко масло.

Вадете ги на салфети кои ќе го упијат вишокот маснотија.

Пријатно!

 

Слични објави

(Фото) Едно поинакво доживување! Не пропуштајте го рафтингот во Анталија, адреналинско искуство за паметење!

Еспресо

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков
Се вчитува....