На голема радост на сите вас – почнавме уште една прекрасна соработка со готвачка за која готвењето е уметност – Наташа Мустафа.
(РЕЦЕПТ) НАТАША НИ НАПРАВИ ПРАЗНИЧЕН КОКТЕЛ: Празници се ближат, коктели се нижат
Љубовта за готвењето ја наследила од две прекрасни жени, извонредни во кујна, мајка ѝ Зоре и баба ѝ Рада. Со готвењето се опушта и се изразува креативно.
Оваа врвна креативка во кујна своите маестрални рецепти ги објавува на својот инстаграм-профил(natasaemil), а сега вкусните рецепти ги доближуваме и до вас!
Денес Наташа споделува со сите вас рецепт за чорба од тиква – совршена да ве стопли во зима.
Наташа ја комбинира со павлака, за побогат вкус и плус пробиотик, толку битен за силен имунитет.
Потаж од тиква
Време на подготовка: 45 минути
Потребни состојки:
– 700 грама тиква
– 1 страк праз
– 1 корен целер
– 3 чешниња лук
– Маслиново масло
– Сол
– Пипер
– Копар
– 4 лажици павлака
(РЕЦЕПТ) НАТАША НИ НАПРАВИ ТАРТ ОД ТИКВА: Уживајте во мирисот на есента!
Подготовка:
Изренданата тиква, заедно со сецканиот лук се вари 20 минути во 1 литар вода. Потоа се миксира со рачен миксер за да се добие кремаста структура. На маслиново масло кратко се динста сецканиот праз и ренданиот целер, му се додава една чаша вода и се готви на тивко 15 минути. Сето ова се додава во садот со тиквата, се додава павлаката, се миксира повторно со рачен миксер, се зачинува и се остава уште еднаш да проврие.
На здравје!
(РЕЦЕПТ) НАТАША НИ НАПРАВИ ПОСЕН ДЕСЕРТ СО ОВЕС И ЈАТКИ: Кога здравото значи вкусно