11:50 - 5 декември, 2025

Велат дека се подобри од американските: Брзи јапонски палачинки – меки и сочни!

Јапонските палачинки потсетуваат на американските, но се дупло подебели, додека телото е три пати помеко.

Состојки:
  • 2 јајца
  • 3/4 шолји млеко
  • 1 лажичка екстракт од ванила
  • 1 2/3 шолји брашно
  • 1 3/4 лажичиња прашок за печиво
  • 3 лажици шеќер
Приготвување:
  • Изматете пенесто јајца, млеко и екстракт од ванила во голем сад.
  • Во друг сад измешајте брашно, прашок за печиво и шеќер, па додајте ги во течната смеса.
  • Оставете ја смесата за палачинките да отстои околу 15 минути.
  • Ставете големо тавче со малку масло на средна температура на рингла.
  • Сипете една порција од тестото (околу четвртина од тестото) и чекајте додека се појават меурчиња. Тогаш палачинките се подготвени за превртување.
  • Кога ќе се испржи и втората страна, послужете ги палачинките со сируп, овошје или, типично јапонски, со путер.

Слични објави

Денеска ќе наполнеше 48 години: Ксенија Пајчин со себе понесе голема тајна во гроб

Еспресо

(Фото) Вака живее вистинската елита: Најубавата хрватска новинарка и водителка покажа како изгледа нејзиниот „просечен“ ден во Дубаи

Еспресо

Ава Карабатиќ жестоко по ријалити-индустријата: „Жените таму влегуваат за да си ја кренат цената за проституција“

Еспресо

(Фото) Вики Миљковиќ и Нермин во Истанбул: Средбата со турската ѕвезда ги заинтригира фановите

Еспресо

Дара Бубамара во последен момент не се појавила на гламурозен настан, причината била Сека Алексиќ

Еспресо

На Душко Тошиќ му цвета новиот бизнис – Собра милиони преку ноќ

Еспресо
Се вчитува....