04:18 - 20 декември, 2025

Велат дека се подобри од американските: Брзи јапонски палачинки – меки и сочни!

Јапонските палачинки потсетуваат на американските, но се дупло подебели, додека телото е три пати помеко.

Состојки:
  • 2 јајца
  • 3/4 шолји млеко
  • 1 лажичка екстракт од ванила
  • 1 2/3 шолји брашно
  • 1 3/4 лажичиња прашок за печиво
  • 3 лажици шеќер
Приготвување:
  • Изматете пенесто јајца, млеко и екстракт од ванила во голем сад.
  • Во друг сад измешајте брашно, прашок за печиво и шеќер, па додајте ги во течната смеса.
  • Оставете ја смесата за палачинките да отстои околу 15 минути.
  • Ставете големо тавче со малку масло на средна температура на рингла.
  • Сипете една порција од тестото (околу четвртина од тестото) и чекајте додека се појават меурчиња. Тогаш палачинките се подготвени за превртување.
  • Кога ќе се испржи и втората страна, послужете ги палачинките со сируп, овошје или, типично јапонски, со путер.

Слични објави

(Фото) Благоја Чоревски раскажа искрена приказна за сопругата, таа е префинета дама со стил

msp-admin

„Швалерајот“ ги раздели моите, со татко ми бев скарана и по две години го видов мртов: Исповед на Ивана Кнез

Еспресо

(Фото) Иста љубов ги поврзува Тамара и Каролина повеќе од 30 години

Еспресо

(Фото) Горда баба: Ова го сподели Росана за внуците

Еспресо

(Видео) Четири години без јутјуберката Кика Ѓукиќ: Тагата на мајката Наташа не стивнува, ја покажа нејзината соба 

Еспресо

Денеска ќе наполнеше 48 години: Ксенија Пајчин со себе понесе голема тајна во гроб

Еспресо
Се вчитува....