1.8 C
Скопје
04:22 - 23 февруари, 2025

Велат дека се подобри од американските: Брзи јапонски палачинки – меки и сочни!

Јапонските палачинки потсетуваат на американските, но се дупло подебели, додека телото е три пати помеко.

Состојки:
  • 2 јајца
  • 3/4 шолји млеко
  • 1 лажичка екстракт од ванила
  • 1 2/3 шолји брашно
  • 1 3/4 лажичиња прашок за печиво
  • 3 лажици шеќер
Приготвување:
  • Изматете пенесто јајца, млеко и екстракт од ванила во голем сад.
  • Во друг сад измешајте брашно, прашок за печиво и шеќер, па додајте ги во течната смеса.
  • Оставете ја смесата за палачинките да отстои околу 15 минути.
  • Ставете големо тавче со малку масло на средна температура на рингла.
  • Сипете една порција од тестото (околу четвртина од тестото) и чекајте додека се појават меурчиња. Тогаш палачинките се подготвени за превртување.
  • Кога ќе се испржи и втората страна, послужете ги палачинките со сируп, овошје или, типично јапонски, со путер.

Слични објави

Шок во Загреб: Хрватска пејачка претепана со бејзбол палки, се бори со тешки повреди!

Еспресо

(Фото) Десингерица влезе во студио и прекина снимање: Познатата фолкерка остана во шок!

Еспресо

(Фото) Јавоста шокирана: Јована Јеремиќ водеше утринска програма без гаќи

Еспресо

(Фото) Вељко го однесе синот во родната куќа на Цеца Ражнатовиќ: Малиот Жељко позираше покрај фотографија која открива неверојатна сличност

Еспресо

(Фото) „Нина Бадриќ со фотографија од 1999: „ Тогаш никој не веруваше дека ќе успеам, ама еве ме!“

Еспресо

Синот на Шабан Шаулиќ доби син: Гордите родители на момчето му дадоа име со хебрејско потекло

Еспресо
Се вчитува....