21.8 C
Скопје
15:57 - 30 мај, 2024

Ознака : лоши навики

ЗдравјеИстражувања

Никотинот го „мами“ мозокот

Еспресо
Мозокот изложен на никотин почнува да го толкува пушењето како корисна активност. Никотинот користи „потсвесен“ механизам за учење, кој ги поврзува ситуациите од околината и...