21.8 C
Скопје
11:03 - 24 мај, 2024

Ознака : лепиња

Дестинации и ДегустацииЖенски печатСлајдер

ВО МАКЕДОНИЈА, КАКО ВО ТУРЦИЈА: „Ѓозлеме“ – бело платно за импровизација со вкусови

М. Г.
Традиционалната лепиња од отоманскиот период, „gözleme“ го доби своето име по турскиот збор „göz“, што значи око или преграда, кое алудира на филот во тестото...