Нашиот тим започна соработка со една посебна, прекрасна мајсторка во кујна – Мартина Трајаноска.
Шармантната Мартина стои зад превкусните рецепти пласирани на инстаграм-профилот (martinascooking).
Готви од мали нозе, а со текот на годините и искуството научила дека најважна состојка во секое јадење е – љубовта.
(РЕЦЕПТ) МАРТИНА НИ НАПРАВИ ДОМАШНА НУТЕЛА: Посна, мрсна, со цимет или без – Сами одлучувате!
Потребни состојки:
- 4 белки од јајца
- 200 гр шеќер
- 2 лажици сок од лимон
- слатка павлака
- овошје
View this post on Instagram
Подготовка:
Изделете ги само белките од јајцата и матете ги со миксер. Трик за подобро да ви се изматат е прстофат сол. Откако ќе добиете пена додадете го целиот шеќер и повторно матете дури не добиете убава сјајна шампа. Додадете сок од лимон и јас додадов 2 лажици густин кои мислам дека и не се потребни затоа што ми се направија како 3-4 грутчиња. Целата смеса префрлете ја на хартија за печење на плех во форма по избор. Печете ја во загреана рерна на 130 С околу 1 час, па исклучете ја рерната и оставете ја тортата внатре најмалку 4 часа. Кога целосно ќе се излади, премачкајте ја со изматена слатка павлака и ставте овошје по избор.
(РЕЦЕПТ) МАРТИНА НИ НАПРАВИ КОЛАЧИЊА ОД 3 СОСТОЈКИ: Душа меки колачиња што секој може да ги направи!