„Со сите мои музичари сум на турнеја низ цела Европа и никогаш никаде немало никакви проблеми. Многу ја сакам вашата земја и уживам во секоја прилика да настапувам во Молдавија, особено на еден ваков колоритен и уникатен фестивал“,  вели тој во објавата и додава:

„ Жалам што ми ја ускратија радоста и задоволството да се појавам пред вас“.