22.8 C
Скопје
14:59 - 2 мај, 2024

Трик од искусни домаќинки: Како свежиот лук да трае долго

лук

Лукот не е лесен за чување бидејќи често се случува да започне да ‘рти. Еве еден трик, кој не само што ќе ви помогне да заштедите на лук, туку исто така ќе добиете еден многу здрав и корисен прелив.

Фото:Пиксабај

Излупете ја главицата лук и секое чешне лук поединечно ставете го да стои во маслиново масло се додека не го употребите.

Земајте си лук од теглата секогаш кога ќе ви треба, а кога ќе го потрошите, не го истурајте маслото бидејќи тоа ќе биде претворено во здрав ароматичен прелив погоден за сосови, преливи за салати, како и за готвење.

Мора да пробате!

Слични објави

Велики четврток: Што (не)треба да правите на овој ден

еспресо

Кога да ги миете прозорците пред Велигден: Не пропуштајте го овој ден

еспресо

Велика среда: Што (не)треба да се прави на овој ден

еспресо

Велики вторник: Што (не)треба да правите на овој ден

еспресо

Велигденско јајце-чувар на домот: Што да направиме со стариот чувар на куќата кога вапсаме ново „прво јајце“

еспресо

Велики понеделник: Што не треба да се прави на првиот ден од Страсната недела

еспресо
Се вчитува....