13.8 C
Скопје
02:12 - 1 мај, 2024

Пекарски ѓувеч

За ова јадење ќе ви бидат потребни следниве состојки:

6 компири
250 гр мелено месо
1,5 шолја ориз
морков, зачини, бибер,
конзерва сецкани домати

Подготовка:
Издинстајте ги морковите, додајте ги месото, биберот и зачините. Кога месото ќе омекне додајте ги сецканите домати.
Излупете ги компирите и исечете ги. Во огноотпорен сад ставете еден ред компири, врз нив оризот и посолете. Одозгора ставете го издинстаното месо, а потоа повторно компири.
Прелејте со вода така што водата ќе ги прекрие компирите.
Покријте го садот со фолија и ставете го во рерна да се пече половина час на 200 степени.

Слични објави

Велики вторник: Што (не)треба да правите на овој ден

еспресо

Велигденско јајце-чувар на домот: Што да направиме со стариот чувар на куќата кога вапсаме ново „прво јајце“

еспресо

Велики понеделник: Што не треба да се прави на првиот ден од Страсната недела

еспресо

„Се степав на училиште поради мајка ми“: Анастасија Ражнатовиќ си ја отвори душата за најтешките моменти од детството

Еспресо

Момченце починало поради предизвик на Тик Ток: Опасен тренд „хромирање“ се шири на социјалните мрежи

еспресо

Отворена прва продавница за алкохол во Саудиска Арабија: Ќе се купува алкохол со овластување

Еспресо
Се вчитува....