14.8 C
Скопје
12:46 - 30 март, 2025

(РЕЦЕПТ) ГОТВИМЕ СО ТЕА: Брз и превкусен чизкејк без печење во кој ќе уживаат сите

теодора георгиевска

Започнавме убава соработка со една врвна готвачка која секое јадење го претвара во магија од вкусови – Теодора Георгиевска.

Оваа извонредна мајсторка и една од највлијателните готвачки на социјалните мрежи кај нас, стои зад бројните рецепти кои ги објавува на профилот „Готвиме со Теа“ – „gotvime.so.tea“.

Денес нашата драга Теа со сите вас споделува еден брз и превкусен рецепт за чизкејк без печење во кој ќе уживаат сите.

Потребни состојки:

  • 200 гр бисквити
  • 100 гр путер
  • 400 гр крем сирење
  • 130 гр шеќер во прав
  • 300 мл слатка павлака (хопла)
  • 400 гр. замрзнато мешано овошје
  • 100 гр шеќер

 

Начин на подготовка:

Бисквитите измелете ги и измешајте ги со стопениот путер. Оваа смеса ставете ја на дното од калапот за торта обложен со округла хартија за печење и убаво натапкајте ја. Овошјето ставете го во тенџерече заедно со шеќерот и оставете го да врие на тивок оган со повремено мешање околу 15 минути, за да испари течноста.

Во длабок сад со миксер измешајте ги крем сирењето и шеќерот и потоа додадете ја слатката павлака и мешајте уште 5 минути да се згусне. Оваа смеса распоредете ја врз бисквитот и ставете да се лади во фрижидер најмалку 3-4 часа. На крај ставете го изладеното сварено овошје и уживајте во вкусот!

На здравје!

Слични објави

(Фото) Душко Тошиќ отпатува со ќерките надвор од Србија: Ги однесе на омиленото место на Карлеуша

Еспресо

Маж од публиката го прекина концертот на Цеца Ражнатовиќ синоќа: Таа почна да го повикува обезбедувањето

Еспресо

Хороскоп за 30 март: Стрелците да бидат отворени во љубовта, Девиците да бидат искрени кон партнерот, а вие?

Еспресо

Весна Змијанац: Кога ќе заминам од овој свет, многу луѓе ќе ги мрзи да дојдат на мојот погреб

Еспресо

Јелена Карлеуша поднесе кривична пријава против „Еко гард“: „Не планира никому да молчи!“

Еспресо

Се превртувам кога ќе го видам тоа на маж! Јована Јеремиќ им одржа лекција на гостите во студиото!

Еспресо
Се вчитува....