Состојки:
200 гр туна
100 гр фета сирење
100 гр маслинки
100 гр фета сирење
1 кромид
1 домат
10 гр копар
маслиново масло
лимонов сок
зачини по желба
Подготовка:
Во подлабок сад измешајте ги исечканиот домат, копарот, кромидот, маслинките, маслото за јадење и фета сирењето.
Откако сите состојки убаво ќе ги измешате и нивните сокови убаво ќе се соединат, ставете ги во чинијата во која планирате да ги консумирате.
Потоа, во тава на оган ставете малку маслиново масло и пржете ја туната по околу 2 до 3 минути од секоја страна. Прженото парче туна ставете го врз салатата, а одозгора убаво зачинете и прелијте со малку маслиново масло.
Совет: При подготовката на туната, тавата секогаш мора да биде убаво загреана, а парчето мора да се пржи еднакво долго и од двете страни. Па така, доколку од едната страна туната сте ја пржеле 2 минути, исто толку долго пржете ја и од другата страна.