18:53 - 20 април, 2024

Ознака : великомаченичката Варвара

ИнтимаЛајфстајлРетроСекојдневиеСлајдер

Што да (не)правите на денот на св.великомаченичка Варвара: Не е ден за заколнувања и компромиси, еве зошто

Еспресо
Православните на овој ден се сеќаваат на великомаченичката Варвара Илиополска. Меѓу народот денот 17 декември се нарекувал варварски мразови, поради тоа што во ова време...