03:24 - 23 јуни, 2024

Ознака : караѓоргева шницла

Дестинации и ДегустацииЖенски печатСлајдер

ВО МАКЕДОНИЈА, КАКО ВО СРБИЈА: Караѓорѓева шницла – Сте се прашале како настанала?

М. Г.
Караѓорѓева шницла е традиционално српско јадење кое се состои од телешки или свински котлет кој се полни со кајмак, потоа се витка во презла и...