22.8 C
Скопје
08:04 - 24 јуни, 2024

Ознака : голема кашлица

Ви ПрепорачувамеЗдрави навикиЗдравјеСлајдер

Сите одговори на прашањата поврзани со пертусис или голема кашлица

Пертусис или голема кашлица е сериозна висококонтагиозна заразна болест предизвикана од грам негативната бактерија Bordetella pertussis. Начин на ширење на инфекцијата Се пренесува по аеро-капков...