1.8 C
Скопје
05:15 - 22 јануари, 2025

(РЕЦЕПТ) НАТАША НИ НАПРАВИ ПИТА ОД НАУТ: Максимално вкусно, екстремно здраво, а посно!

наташа мустафа

На голема радост на сите вас – почнавме уште една прекрасна соработка со готвачка за која готвењето е уметност – Наташа Мустафа.

Оваа врвна креативка во кујна своите маестрални рецепти ги објавува на својот инстаграм-профил, а сега вкусните рецепти ги доближуваме и до вас!

(РЕЦЕПТ) НАТАША НИ НАПРАВИ ТАРТ ОД ТИКВА: Уживајте во мирисот на есента!

„ЉУБОВТА КОН ГОТВЕЊЕТО ЈА НАСЛЕДИВ ОД ДВЕ ПРЕКРАСНИ ЖЕНИ, ИЗВОНРЕДНИ ВО КУЈНА, МАЈКА МИ ЗОРЕ И БАБА МИ РАДА. ГОТВЕЊЕТО МЕ ОПУШТА И ПРЕКУ НЕГО ЈА ИЗРАЗУВАМ МОЈАТА КРЕАТИВНОСТ. ГОТВАМ, СЕРВИРАМ, ФОТОГРАФИРАМ.ТОА Е МОЈ НАЧИН ДА ЈА РАСКАЖАМ ПРИКАЗНАТА И ПРЕНЕСАМ ПОРАКАТА ДЕКА ГОТВЕЊЕТО Е УМЕТНОСТ“, НИ ОТКРИВА НАШАТА ДРАГА НАТАША.

Денес, Наташа ни направи пита од наут. „Не знаете колку е само вкусно“, вели Наташа.

(РЕЦЕПТ) НАТАША НИ НАПРАВИ МЕДИТЕРАНСКИ РЕЗАНЦИ СО САРДИНА: Вкусот на морето во вашата чинија!

Потребни состојки:

  • Околу 250 гр наут
  • 2-3 моркови
  • 1-2 домати
  • 1-2 млади кромитчиња
  • 6-7 маслинки
  • 5-6 зелени маслинки со пиперка
  • 1 рака пченка
  • 4-5 кисели краставички
  • 1-2 феферонки
  • 2-3 лажици путер од кикирики
  • 1 лажица сенф
  • зачини по вкус

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Наташа М. (@natasaemil)

Подготовка:

Наутот варен, се блендира на крупно. Му се додаваат ренданите моркови и 1 лажица путер од кикири. Смесата се става во тава обложена со хартија за печење. Одозгора се ставаат останатите состојки: домати, младо кромитче, маслинки, пченка, кисели краставички, феферонки, морков. Над сето ова се полева сос од путер од кикири, сенф и малку водичка па се става да се пече околу половина час до 40 минути. Првите 15 минути печете на 200, па намалете на 180 степени.

На здравје!

Слични објави

Трогателен момент во кариерата на Петар Грашо: Сними дует со двегодишната ќерка

Еспресо

(Фото) „Полека, но сигурно доаѓа…“: Српската пејачка Сара Јо заврши во болница!

Еспресо

Весна Ѓогани проговори за односот со ќерките на Ѓоле од првиот брак: Секогаш испаѓам зла маќеа

Еспресо

На денешен ден пред 10 години нѐ напушти Кемал Монтено: Песните му беа животот

Еспресо

Јелена Ѓоковиќ го пие овој пијалак наместо утринското кафе, а идеален е за слабеење!

Еспресо

„Се доведов до клиничка смрт“: Ивана Кнез проговори за борбата со вишокот килограми

Еспресо
Се вчитува....