6.8 C
Скопје
10:42 - 18 ноември, 2024

ПОСНО ЕМ ВКУСНО: Чорба од компир и таан

Велигденските пости кои траат 48 дена се голем предизвик како за верниците, така и за традиционалната македонска кујна. Традиционалното посно мени овојпат сакаме да го збогатиме со нови посни рецепти кои ќе бидат лесни за подготовка и вкусни за да уживате комплетно во постот.

Денес ви откриваме еден рецепт на една многу вкусна чорба која убаво ќе ви дојде ова попладне, ќе ве засити и ќе ви даде енергија по напорниот работен ден .

Состојки:

– 6 компири
– 3 лажици таан
– 100мл. лимон
– 30гр. свеж магдонос
– сол и бибер

Подготовка:

Излупете ги, убаво измијте ги и ставете ги да се варат во вода. Откако убаво ќе се сварат оставете ги да се изладат, а потоа ставете ги во блендер со 100мл. студена вода.

Сместата од блендерот истурете ја во водата во која се вареле компирите (со тоа можете и сами да ја одредите густината на супата, помалку или повеќе вода, погуста супа или поретка чорба)

Потоа ставете го повторно тенџерето да зоврие убаво со компирите и кога ќе се излади додадете го таанот, свежиот магдонос и зачините по вкус.

Добар апетит!

Слични објави

(Видео) Хаос на концертот на Брена во Тузла: Маж од публиката се качи на бината и падна на колена, обезбедувањето веднаш реагираше

Еспресо

(Фото+видео) Данката Викторија прогласена за најубава жена на светот на Мис Универзум 2024!

Еспресо

Хороскоп за 18 ноември: Раковите ќе живеат од љубов, Лавовите ќе бидат пофалени на работа

Еспресо

(Видео) Сека Алексиќ гола во када прекриена со пена: Дали сум нормална?!

Еспресо

Шокантна одлука на поранешната членка на „Харикејн“: „Се повлекувам од естрадата за да не се оболам психички“

Еспресо

(Фото) Станија провоцира: Старлетата позира топлес, на неа само минијатурна танга

Еспресо
Се вчитува....