16.8 C
Скопје
13:21 - 11 април, 2025

(РЕЦЕПТ) МАРТИНА НИ НАПРАВИ ПЕЧЕНО ПИЛЕШКО СО ПЕЧУРКИ И КАШКАВАЛ: Само го ставате во рерна и готово е!

Нашиот тим започна соработка со една посебна, прекрасна мајсторка во кујна – Мартина Трајаноска.

Шармантната Мартина стои зад превкусните рецепти пласирани на инстаграм-профилот (martinascooking).

Готви од мали нозе, а со текот на годините и искуството научила дека најважна состојка во секое јадење е – љубовта.

мартина трајаноска
Фото: Приватна архива

 

Потребни состојки:

  •  400-450 гр пилешко
  • 200 мл кисела или неутрална павлака
  • 80 гр печурки
  • 100-150 гр пармезан

 

View this post on Instagram

 

A post shared by martinascooking (@martinascookingg)

Подготовка:

Пилешкото месо исечено на парчиња наредете го во сад за печење. Зачинете го и врз него ставете печурки. Прелијте го секое парче со павлаката, па ставете рендан кашкавал.

Прекријте со алуминиумска фолија и печете во загреана рерна на 180 С околу 1 час. При крај само извадете ја фолијата на 5-10 минути ако сакате да се запече горниот дел.

Долгото печење го прави месото сочно, а во комбинација со печурки и кашкавал е одлична комбинација. Послужете со салата или зеленчук по избор.

На здравје! 

Слични објави

Уапсен е Миле Кекин, фронтменот на „Хладно пиво“

Еспресо

Најголемиот хит на Миле Китиќ: Песната „Кралица тротоара“ била наменета за друг пејач!

Еспресо

Синот на Драгана Мирковиќ ги покажа мускулите: „Може да ме видите само во црква и во вежбална“

Еспресо

(Фото) Стоела среде мост оскудно облечена: Наташа Беквалац изненади со чудната објава!

Еспресо

Почина хрватската манекенка Луси Марковиќ на 27 години: Се бореше со тешка болест

Еспресо

Хороскоп за 11 април: Лавовите ќе уживаат во романтичните нежности, Близнаците ќе добијат прекрасен комплимент

Еспресо