Можете да го јадете како главно јадење или да го послужите со тестенини.
Испробајте го рецептот за пилешко месо со тиквички и павлака и тоа наскоро ќе ви стане омилено јадење.
Состојки:
– 400 гр пилешки гради
-1 мала тиквичка
– 1 кисела павлака
– 2 лажици сусам
– 1 мала главица кромид
– сол, зачини по желба
Подготовка:
Исецкајте го месото на коцки, посолете го и зачинете го по желба.
Во тава сипете малку масло, испржете го кромидот, а потоа додадете го месото.
Намалете го оганот на средна температура и оставете да се пржи десетина минути, па додадете ја тиквичката која претходно сте ја исецкале на коцки.
Оставете да се готви уште десетина минути, додека сокот кој ќе го испушти тиквичката да го омекне месото.
Во сад ставете ја павлаката со сусамот, измешајте, па додадете ги во тавата. Кога сите состојки се ставени во тавата, оставете да крчка уште пет минути.
Пријатно!