09:58 - 5 декември, 2025

Превкусен мек шарен ролат: Ултрабрз десерт! (РЕЦЕПТ)

Освен што изгледа убаво, овој ролат ќе ве освои и со својот вкус…

Потребно ви е:

4 јајца, 80 гр брашно, малку прашок за печиво, 40-50-мл масло, 50-100 гр шеќер, 50 мл млеко, 1 лажица какао.

Фил:

1 пудинг од ванила, 1 ванилин шеќер, 300 мл млеко, 50 грама, маргарин, 1 лажица шеќер во прав.

Подготовка:

Изматете ги јајцата со шеќерот и додадете го брашното со прашокот за печиво, маслото, млекото, па сето тоа добро изедначете го. Поделете ја смесата на половина. Во едната додадете какао и добро измешајте. Плехот обложете го со хартија за печење, па најпрвин сипете го светлиот дел, па израмнете го, а одозгора додадете го темниот дел па полека израмнете. Со долниот дел од лажицата размешајте движејќи ја лажицата во сите страни низ плехот, а потоа протресете. Печете на 190 степени околу 15-20 минути.

Печениот ролат истресете го на работната маса и завиткајте го да се олади. Изматете го маргаринот со шеќерот во прав. Сварете го пудингот, засладете го по желба и оладете го. На крај изматете го со сматениот маргарин.

Премачкајте го ролатот и завиткајте го повторно и оставете го да се излади 2-3 часа.

Целата постапка погледнете ја во следното видео…

Слични објави

(Фото) Едно поинакво доживување! Не пропуштајте го рафтингот во Анталија, адреналинско искуство за паметење!

Еспресо

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков
Се вчитува....