9.8 C
Скопје
07:52 - 28 април, 2024

Полнети печурки со спанаќ и со сирење

Состојки:
– 20 печурки шампињони
– 2 чешниња лук
– 4 шолји свеж спанаќ
– 220 грама крем сирење
– сол, бибер
– 1/4 шолја пармезан
– 1/4 шолја презла

Подготовка:
Измијте ги шампињоните и одвојте ги стебленцата од капите на шампињоните. Наредете ги капите на намачкан со масло плех за печење, а стебленцата од шампињоните ситно исечкајте ги и испржете ги во тава на блага температура. Исечканите стебленца од печурките пржете ги со лукот, а потоа додајте ги спанаќот, крем сирењето, солта и биберот. Кога состојките убаво ќе се испржат и соединат, земете една лажица од добиената смеса и наполнете ги капите од печурките. Наполнетите печурки посипете ги со презлата и пармезанот, а потоа печете ги на 190 степени околу 12 до 15 минути.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....