Овој пикантен оброк можете да го јадете за појадок или вечера – на вас ви останува да изберете кога.
Состојки:
– малку путер
– ситно сецкан лук
– ситно сецкан магдонос
– сол
– пармезан
– леб
Подготовка:
– Истопете го путерот, додадете го лукот, магдоносот и солта.
– Со кујнска четка за нанесување премачкајте го лебот со направената смеса.
– Загреаното тавче премачкајте го со уште малку путер, па ставете ги парчињата леб во него, а преку нив изрендајте и малку пармезан.
– Пармезанот ќе биде контраст за благиот вкус на путерот, и ќе го заостри вкусот на лукот.
– Пржете на среден оган, па по неколку минути завртете и оставете да се запече и од другата страна.
Уживајте во овие превкусни брускети.