11:47 - 5 декември, 2025

Брускети со путер и лукче кои се топат во уста

Овој пикантен оброк можете да го јадете за појадок или вечера – на вас ви останува да изберете кога.

Состојки:

– малку путер

– ситно сецкан лук

– ситно сецкан магдонос

– сол

– пармезан

– леб

Подготовка:

– Истопете го путерот, додадете го лукот, магдоносот и солта.

– Со кујнска четка за нанесување премачкајте го лебот со направената смеса.

– Загреаното тавче премачкајте го со уште малку путер, па ставете ги парчињата леб во него, а преку нив изрендајте и малку пармезан.

– Пармезанот ќе биде контраст за благиот вкус на путерот, и ќе го заостри вкусот на лукот.

– Пржете на среден оган, па по неколку минути завртете и оставете да се запече и од другата страна.

Уживајте во овие превкусни брускети.

Слични објави

(Фото) Едно поинакво доживување! Не пропуштајте го рафтингот во Анталија, адреналинско искуство за паметење!

Еспресо

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков
Се вчитува....