11:52 - 5 декември, 2025

СУПЕР ИДЕЈА за брз рецепт од велигденските јајца: Поховани полнети јајца по кои ќе го запомните вкусот на Велигден!

Што да направите со преостанатите велигденски јајца? Ви носиме фантастичен рецепт. 

Намирници

12 варени јајца,

2 свежи жолчки,

100 грама шунка,

100 грама пармезан,

брашно,

презли,

сол,

црн пипер и

оригано.

Подготовка

Варените јајца пресечете ги на половина и од нив отстранете ја жолчката. Шунката изрендајте ја и помешајте ја со изренданиот пармезан. Жолчките изгмечете ги, додадете сол, оригано и црн пипер и помешајте ги со смесата од шунка и пармезан.

Со добиената смеса филувајте ги белките и спојувајте ги на начин да личат повторно на цели јајца. Потоа, протркалајте ги во брашното, па во жолчката од 2 свежи јајца, на крај во презлата и пржете ги на врело масло.

Се послужуваат додека се топли.

Добар апетит!

Слични објави

Сака повозрасни партнери: Еве колку години е постар новиот дечко на Јована Јеремиќ!

Еспресо

(Видео) Односот со поранешната жена не ми е добар, а ќерка ми живее со мене: Коки ја отвори душата

msp-admin

(Фото) Познатите ги китат луксузните домови: Кавги околу изборот на елка пред 2026!

Еспресо

(Видео) Ќерка ѝ на Ели Танасковска се врати од Канада, водителката ја раскажа вистината

Еспресо

Обожавателка среде концерт ме замоли да го откријам полот на нејзиното бебе: Ацо Пејовиќ во Скопје раскажа интересна анегдота

Еспресо

(Фото) „Мал сончев зрак води низ облачно небо“: Лична приказна на Илина Арсова

Еспресо
Се вчитува....