2.8 C
Скопје
11:36 - 23 декември, 2024

Славен британски готвач ја критикува тортата за крунисување на Чарлс Трети: И не е единствен, има и други жестоки критичари на „кралските“ јадења

Британски готвач и слаткар изјави дека на крунисувањето на кралот Чарлс III му се потребни две клучни промени.

Победникот на големиот британски Bake Off, Дејвид Атертон, откри две состојки за кои мисли дека треба да се додадат на тортата за крунисување на Чарлс III и Камила Паркер-Боулс за колку-толку тортата да се „зачини“.

„Ми се допаѓа изгледот на филот, тој е свеж и зелен, но дефинитивно ќе додадам малку аспарагус и чаден лосос или барем сино сирење“, објасни тој.

Рецептот за тортата за крунисувањето на Чарлс III е развиен од готвачот Марк Фланаган, кој е задолжен за кралските вечери од 2002 година. Монарсите го избраа кишот како официјално јадење на свечените гозби, бидејќи сметаат дека питата е лесна за подготовка и не е многу скапа во однос на состојките.

„Пита со крцкава кора од лесно тесто и нежни вкусови на спанаќ, грав и свеж тарагон. Јадете ја топла или ладна со зелена салата и варени компири – совршена за големиот ручек за крунисувањето“, е опишано на веб-страницата на кралското семејство.

Околу менито – поточно изборот на храна – по повод крунисувањето има повеќе негативни коментари од разни готвачи.

Слични објави

(Видео) Публиката ја исвирка Тијана Дапчевиќ: Пејачката го поздрави Ивица Дачиќ и наиде на критики!

Еспресо

Александра Пријовиќ го прекина последниот концерт: Свекрвата Зорица, во солзи, целосно скршена

Еспресо

(Фото) Ништо од венчавката вредна 600 милиони долари! Џеф Безос ја демантираше свадбата во Аспен, сè е лага! 

Еспресо

Хороскоп за 23 декември: Вагите ќе имаат љубовни проблеми, Скорпиите ќе бидат под тежок стрес

Еспресо

Славниот водител сподели тажни вести: „Никогаш нема да те заборавам, многу поминавме заедно“

Еспресо

(Фото) Сув луксуз: Петар Грашо вложил 160.000 евра во станот на планина

Еспресо
Се вчитува....