6.8 C
Скопје
17:07 - 22 февруари, 2025

Славен британски готвач ја критикува тортата за крунисување на Чарлс Трети: И не е единствен, има и други жестоки критичари на „кралските“ јадења

Британски готвач и слаткар изјави дека на крунисувањето на кралот Чарлс III му се потребни две клучни промени.

Победникот на големиот британски Bake Off, Дејвид Атертон, откри две состојки за кои мисли дека треба да се додадат на тортата за крунисување на Чарлс III и Камила Паркер-Боулс за колку-толку тортата да се „зачини“.

„Ми се допаѓа изгледот на филот, тој е свеж и зелен, но дефинитивно ќе додадам малку аспарагус и чаден лосос или барем сино сирење“, објасни тој.

Рецептот за тортата за крунисувањето на Чарлс III е развиен од готвачот Марк Фланаган, кој е задолжен за кралските вечери од 2002 година. Монарсите го избраа кишот како официјално јадење на свечените гозби, бидејќи сметаат дека питата е лесна за подготовка и не е многу скапа во однос на состојките.

„Пита со крцкава кора од лесно тесто и нежни вкусови на спанаќ, грав и свеж тарагон. Јадете ја топла или ладна со зелена салата и варени компири – совршена за големиот ручек за крунисувањето“, е опишано на веб-страницата на кралското семејство.

Околу менито – поточно изборот на храна – по повод крунисувањето има повеќе негативни коментари од разни готвачи.

Слични објави

Продала носени гаќички за 10.000 долари: Тамара Бојаниќ откри какви барања добива на платформата за возрасни

Еспресо

Драгана Мирковиќ во друштво на еден од најмоќните луѓе: Дали луксузниот одмор во Дубаи крие и нов бизнис?

Еспресо

(Видео) Поранешната на Харис Џиновиќ „уловена“ во Монако: Мелина излегла од луксузен хотел, па ја пречекале со бесен автомобил бентли

Еспресо

(Фото) Сергеј Трифуновиќ приклучен на инфузија: Сопругата Исидора објави фотографија, цело време е покрај него

Еспресо

Хороскоп за 22 февруари: Стрелците ќе бидат повредени во љубовта, Девиците ќе решат семеен проблем

Еспресо

Славење во домот на Анабела „Фанки џи“: Луна Ѓогани му се обрати на својот очув со емотивни зборови

Еспресо
Се вчитува....