14.8 C
Скопје
14:54 - 29 март, 2025

Славен британски готвач ја критикува тортата за крунисување на Чарлс Трети: И не е единствен, има и други жестоки критичари на „кралските“ јадења

Британски готвач и слаткар изјави дека на крунисувањето на кралот Чарлс III му се потребни две клучни промени.

Победникот на големиот британски Bake Off, Дејвид Атертон, откри две состојки за кои мисли дека треба да се додадат на тортата за крунисување на Чарлс III и Камила Паркер-Боулс за колку-толку тортата да се „зачини“.

„Ми се допаѓа изгледот на филот, тој е свеж и зелен, но дефинитивно ќе додадам малку аспарагус и чаден лосос или барем сино сирење“, објасни тој.

Рецептот за тортата за крунисувањето на Чарлс III е развиен од готвачот Марк Фланаган, кој е задолжен за кралските вечери од 2002 година. Монарсите го избраа кишот како официјално јадење на свечените гозби, бидејќи сметаат дека питата е лесна за подготовка и не е многу скапа во однос на состојките.

„Пита со крцкава кора од лесно тесто и нежни вкусови на спанаќ, грав и свеж тарагон. Јадете ја топла или ладна со зелена салата и варени компири – совршена за големиот ручек за крунисувањето“, е опишано на веб-страницата на кралското семејство.

Околу менито – поточно изборот на храна – по повод крунисувањето има повеќе негативни коментари од разни готвачи.

Слични објави

Се превртувам кога ќе го видам тоа на маж! Јована Јеремиќ им одржа лекција на гостите во студиото!

Еспресо

(Фото+видео) Маја Николиќ шокира со новиот изглед: Пејачката целосно се трансформираше, има нова боја на косата

Еспресо

Хороскоп за 29 март: Лавовите ќе имаат проблем со пари, Девиците ќе потонат во монотонија со партнерот

Еспресо

На Вики Миљковиќ ѝ почина братот, Цеца не се одвојува од пријателката на која ѝ е и кума

Еспресо

(Фото) Војаж раскина со девојката и објави шокантна фотографија: Раперот конечно се изјасни за згодната бринета!

Еспресо

(Фото) По 18 години се вратија во „Гранд“, само Милан Станковиќ не дојде: Вака ќе му оддадат почит на Саша Поповиќ во „Ѕвездите на Гранд“

Еспресо
Се вчитува....