14.8 C
Скопје
07:29 - 2 мај, 2024

Јапонски деликатес: Палачинки Окономијаки

СОСТОЈКИ:
100 гр брашно
160 мл вода
3 јајца
300 гр зелка
75 гр варен грав
6 тенки ленти суво месо
100 гр сирење
мајонез
соја сос и иситнети алги

ПОДГОТОВКА:
Во поголем сад измешајте ги брашното, водата и двете јајца.

На малку загреано масло ставете го тестото во форма на палачинк, додајте ги зелката, гравот, сирењето и најгоре сувото месо.

Откако палачинката ќе се запече, ставете одозгора јаце на око кое претходно сте го испржиле. Печете уште две минути, ставете го во чинија и прелејте го со мајонез по желба.

Слични објави

Кога да ги миете прозорците пред Велигден: Не пропуштајте го овој ден

еспресо

Велика среда: Што (не)треба да се прави на овој ден

еспресо

Велики вторник: Што (не)треба да правите на овој ден

еспресо

Велигденско јајце-чувар на домот: Што да направиме со стариот чувар на куќата кога вапсаме ново „прво јајце“

еспресо

Велики понеделник: Што не треба да се прави на првиот ден од Страсната недела

еспресо

„Се степав на училиште поради мајка ми“: Анастасија Ражнатовиќ си ја отвори душата за најтешките моменти од детството

Еспресо
Се вчитува....