6.8 C
Скопје
05:11 - 27 април, 2024

Летна торта со пишкоти и банани

Состојки:
400 грама пишкоти
400 мл кисела павлака
200 мл млеко
2 ќеси шлаг крем
50 грама шеќер во прав
арома ванила
3-4 банани

Подготовка:

Изматете со миксер еден шлаг крем со 80 мл вода, потоа додајте ги павлаката, шеќерот и аромата на ванила и продолжете да матите додека не добиете компактна смеса.

Во плех или на капал наредете ги пишкотите, кои накратко сте ги натопиле во млеко. Преку пишкотите ставете го филот, па одозгора бананите што сте ги исекле на кругови. Повторете го процесот уште еднаш.

Одозгора ставете го вториот изматен шлаг и украсете по желба. Оставете да се излади, еден до два часа, па потоа сервирајте.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....