-1.2 C
Скопје
20:08 - 21 ноември, 2024

Време е за појадок: Три златни правила како да подготвите вкусни американски палачинки

Сo помош на овие три трика вашите американски палачинки секогаш ќе бидат совршено меки, воздушести и неодоливо слатки.

Користете свежо прашок за печиво
При подготовка на смесата проверете го рокот на траење на прашокот за печиво и секогаш користете нова, неотворена ќесичка. Ако користите отворено или старо печиво, вашите палачинки нема да бидат меки и прозрачни, туку нивната текстура ќе биде густа, а при печење нема да се крене.

При печење бришете ја тавата
За да секогаш уживате во свежите и вкусни палачинки без горчлив вкус, задолжително пребришете ја тавата. Поради печењето на путер, смесата по секоја испечена палачинка остава трага во вид на ситни црни трошки. Испечете прво три палачинки, тавата избришете ја со хартиена салфета па додајте нов путер и продолжете со печење. Постапката повторувајте ја додека ја потрошите смесата.

Грутчињата не се толку лоши
Внимавајте смесата да не ја матите предолго. Имено, поради тоа ќе добиете гуменести палачинки. Ако по миксирањето сите состојки се добро соединети и остане некое грутче – не грижете се. Тие нема да ги нарушат вкусот на палачинките, а ќе се спасите од еластичната структура.

Слични објави

Село Вишни, духовното гнездо на канонизираната светица Спаса Вишенска: Порта низ која минува душата

еспресо

(Фото) Едно поинакво доживување! Не пропуштајте го рафтингот во Анталија, адреналинско искуство за паметење!

Еспресо

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо
Се вчитува....