2.8 C
Скопје
17:01 - 22 декември, 2024

РЕЦЕПТ) МАРТИНА НИ НАПРАВИ ПИРОШКИ ОД ТОСТ ЛЕБ: Побрзи пирошки од овие нема никогаш да направите!

Нашиот тим започна соработка со една посебна, прекрасна мајсторка во кујна – Мартина Трајаноска.

Шармантната Мартина стои зад превкусните рецепти пласирани на инстаграм-профилот (martinascooking).

Готви од мали нозе, а со текот на годините и искуството научила дека најважна состојка во секое јадење е – љубовта. Денес Мартина ни направи пирошки од тост леб.

„Најбрзите пирошки кои некогаш ќе ги направите. Добрата работа е што може да ги правите и со лепче кое ви стои веќе неколку дена, па ова е супер начин да го искористите“

Потребни состојки:

  • тост леб
  • сувомеснато
  • кашкавал
  • јајце

 

View this post on Instagram

 

A post shared by martinascooking (@martinascookingg)

Подготовка:

Исечете ги крајчињата на парчињата леб и секое парче исукајте го со сукало. На едниот крај ставете парче сувомеснато и кашкавал, може и кечап, оригано, печурки или фил по желба. Завиткајте го лепчето и убаво потопете го во изматено јајце од сите страни.

Веднаш префрлајте ги во загреана тава со малку масло со делот каде што се поклопува одоздола. Пржете ги по неколку минутки од сите страни и тоа е тоа.

фото: инстаграм

(РЕЦЕПТ) МАРТИНА НИ НАПРАВИ ДОМАШНА НУТЕЛА: Посна, мрсна, со цимет или без – Сами одлучувате!

Слични објави

(Фото) Сув луксуз: Петар Грашо вложил 160.000 евра во станот на планина

Еспресо

(Фото) Анастасија Ражнатовиќ без трошка шминка и во лежерно издание! По славата на мајка си веднаш се врати во Севиља

Еспресо

(Фото) Потресна објава на Милиќ Вукашиновиќ: По ампутацијата на ногата, умирам од болки, дома е хорор

Еспресо

(Фото) Тежок луксуз, облечена во десетици илјади евра: Џина Џиновиќ во Монте Карло рамо до рамо со најбогатите

Еспресо

Луна и Марко открија колку заработуваат од Јутјуб: „Доволно за еден луксузен стан во Белград!“

Еспресо

(Фото) Јована Јеремиќ му се обрати на својот татко со низа трогателни пораки: „Сите ќе умреме! Ако ме нема утре, напишав историја“

Еспресо
Се вчитува....