Состојки:
– 1 средна тиквичка
– 200 гр сув леб или погача
– 2 јајца
– 100 мл млеко
– 100 мл павлака за готвење
– 30 гр пармезан
– 1 чешне лук
– 1/2 лажичка ким
– 1 лажичка сушен босилек
Подготовка:
Исечете го лебот и ставете го во сад. Прелијте го со млекото и павлаката и добро
измешајте, па оставете настрана да се натопи барем 15 минути.
Тиквичките исечкајте ги на многу тенки кругови, а во сад измешајте ги ситно
сечканиот лук, јајцата, кимот, босилекот и пармезанот и зачинете со малку сол и
бибер.
Измешајте ги лебот, тиквичките и смесата од јајца. Огноотпорниот сад малку
подмачкајте го со масло и во него сипете ја смесата. Печете во загреана рерна на
180 степени околу 40 минути.
Слични објави
Познатата српска пејачка се пофали со богатството: Син ми на 5 години има стан во Дубаи, а мојот во Србија вреди 300.000 евра
Станија живее раскошно во Мајами: Старлетата се почестила со џип и луксузен стан, за кои потрошила 825.000 долари!
Се вчитува....