2.8 C
Скопје
18:37 - 20 декември, 2024

ШЕФ БРАНКО ПОПОСКИ НИ ПРИГОТВИ ТОРТА ОД БОРОВИНКИ: Бара само неколку состојки и воопшто не се пече!

25 рецепти за 25.000 илјади вкусни и здрави навики со Cooking with Branko.

– Вкусот и брзината на подготовка на оваа торта е се што треба да ве привлече за да почнете со нејзина подготовка, советува шеф Бранко Попоски познат како Cooking with Branko.

Состојки
За кора:
1/2 чаша мелени ореви
1/2 чаша посна DIET плазма
1/2 лажичка ванила
3 лажички кокосово масло
За полнење:
300гр. веганско маскарпоне
3/4 чаши чист јаворов сируп
1 чаша боровинки
2 лажици кокосово масло
Додатоци: Сецкани или мелени ореви, замрзнато овошје

фото – приватна архива

Подготовка

Мелените ореви и плазмата измешајте ги заедно со кокосовото масло и ванилата. Убаво промештајте и поставете ја смесата на калапот за чизкејк. Израмнете го тестото за да го наполните дното на калапот. Измешајте го веганското маскарпоне, боровницата, јаворовиот сируп, кокосовото масло и матете со миксер додека не добиете хомогена смеса. Истурете ја смесата врз кората и израмнете со нож. Може да ја декорирате со замрзнато овошје и сецкани ореви.
Замрзнете ја тортата најмалку 1 час.

фото – приватна архива
фото – приватна архива

 

 

Слични објави

(Фото) Поранешниот сопруг на Драгана Мирковиќ ужива за сите пари: Чаша бело вино и нереална глетка на убава дестинација

Еспресо

По раскинувањето со Зоран Марјановиќ, Инди откри валкани детали за поранешниот: „Манипулатор кој ми го испра мозокот“

Еспресо

Оваа земја ќе биде засекогаш исфрлена од Евровизија? Има една причина

Еспресо

Разоткриен просекот на оценките на Јована Јеремиќ од факултет: Сакам да ги нервирам квазиинтелектуалците

Еспресо

(Фото) Голема прослава во домот на Сања Маринковиќ! Огномет го осветли небото, еве кој е поводот

Еспресо

„Се чувствував како несакано дете“: Наташа Беквалац проговори за нејзиниот татко, сакал син, но добил три ќерки

Еспресо
Се вчитува....