25 рецепти за 25.000 илјади вкусни и здрави навики со Cooking with Branko.
– Вкусот и брзината на подготовка на оваа торта е се што треба да ве привлече за да почнете со нејзина подготовка, советува шеф Бранко Попоски познат како Cooking with Branko.
Состојки
За кора:
1/2 чаша мелени ореви
1/2 чаша посна DIET плазма
1/2 лажичка ванила
3 лажички кокосово масло
За полнење:
300гр. веганско маскарпоне
3/4 чаши чист јаворов сируп
1 чаша боровинки
2 лажици кокосово масло
Додатоци: Сецкани или мелени ореви, замрзнато овошје

Подготовка
Мелените ореви и плазмата измешајте ги заедно со кокосовото масло и ванилата. Убаво промештајте и поставете ја смесата на калапот за чизкејк. Израмнете го тестото за да го наполните дното на калапот. Измешајте го веганското маскарпоне, боровницата, јаворовиот сируп, кокосовото масло и матете со миксер додека не добиете хомогена смеса. Истурете ја смесата врз кората и израмнете со нож. Може да ја декорирате со замрзнато овошје и сецкани ореви.
Замрзнете ја тортата најмалку 1 час.

