Нашиот тим започна соработка со една посебна, прекрасна мајсторка во кујна – Мартина Трајаноска.
Шармантната Мартина стои зад превкусните рецепти пласирани на инстаграм-профилот (martinascooking).
Готви од мали нозе, а со текот на годините и искуството научила дека најважна состојка во секое јадење е – љубовта.
Денес Мартина ни направи песок торта.
View this post on Instagram
МЕТОД
Пудинзите сварете ги во 900 мл млеко заедно со шеќерот и оставете да се излади, а за тоа време спремете си ги другите состојки. Изматете го путерот и во него постепено додавајте од пудингот.
Поделете ја смесата на 3 дела и во секој дел додадете ги кокосот, мелените бисквити и мелените јатки(јас правев со ореви, вие можете со лешници). Во делот со јатки препорачувам да додадете плус 50гр мелени бисквити за да биде дополнително помека тортата.
Јас ги редев по редослет делот со бисквити, со јатки, па со кокос.
За глазурата растопете ги хоплата заедно со чоколадото и прелијте врз целата торта. Оставете да се стегне, па исечете и послужете.
Јас ја правев во плехче број 24, доколку сакате поголема торта, зголемете ја дозата.
– Многу е едноставна, а мноооогу, премногу вкусна. Нема да ве чини повеќе од 200 денари, заклучува Мартина.
Добар апетит!