1.8 C
Скопје
05:44 - 22 јануари, 2025

Компир од рерна полнет со јајца и пармезан, незаборавен вкус!

Го обожаваме компирот на сите начини, а ова е еден од начините на кој, веројатно, не сте го пробале. Превкусен е и лесно се подготвува.

Намирници – 2 големи компири, 4 јајца, 40 грама путер, 100 грама пармезан.

Подготовка

Прво, испечете го компирот во рерна додека да омекне, потоа извадете го од рерната и оставете малку да се излади. Издлабете ја средината за кората да остане компактна. Компирот згмечете го со путерот и изренданиот пармезан, а во смесата додајте и колбасица исечкана на ситни коцки. Така подготвената смеса вратете ја во кошничката од компирова кора, издлабете дупка на средината и додадете по едно сирова јајце. Печете во рерна на 200 степени 10 до 15 минути.

Слични објави

Трогателен момент во кариерата на Петар Грашо: Сними дует со двегодишната ќерка

Еспресо

(Фото) „Полека, но сигурно доаѓа…“: Српската пејачка Сара Јо заврши во болница!

Еспресо

Весна Ѓогани проговори за односот со ќерките на Ѓоле од првиот брак: Секогаш испаѓам зла маќеа

Еспресо

На денешен ден пред 10 години нѐ напушти Кемал Монтено: Песните му беа животот

Еспресо

Јелена Ѓоковиќ го пие овој пијалак наместо утринското кафе, а идеален е за слабеење!

Еспресо

„Се доведов до клиничка смрт“: Ивана Кнез проговори за борбата со вишокот килограми

Еспресо
Се вчитува....