Ознака : Кирл Даглас

Ви Препорачуваме Свет Сцена

Кирк Даглас, актерот од златното доба на Холивуд, почина на 103-годишна возраст

Васко Спасоски
Кирк Даглас е роден на 9 декември 1916 година. Играл во 95 играни филмови, а продуцирал повеќе од 30. Тој е добитник на почесен „Оскар“...