23.8 C
Скопје
12:14 - 14 април, 2024

Ознака : извештај

ЕспресоСлајдер

Цигарите, нездравата исхрана, загадениот воздух – главна причина за болести и смртност кај Македонците

Еспресо
Кардиоваскуларните и цереброваскуларните заболувања и карциноми се водечки причини за смртност кај возрасните во Македонија. Во периодот од 2000 до 2017 година забележано е и...