17.8 C
Скопје
15:36 - 5 ноември, 2024

(РЕЦЕПТ) ГОТВИМЕ СО ТЕА: Пилешки увијачи – сочни и вкусни одвнатре, крцкави однадвор

готвиме со теа

Започнавме убава соработка со една врвна готвачка која секое јадење го претвара во магија од вкусови – Теодора Георгиевска.

Оваа извонредна мајсторка и една од највлијателните готвачки на социјалните мрежи кај нас, стои зад бројните рецепти кои ги објавува на профилот „Готвиме со Теа“ – „gotvime.so.tea“.

(РЕЦЕПТ) ГОТВИМЕ СО ТЕА: Американската класика Mac&Cheese – кремасти потпечени макарони

Теа денес ни подготви сочни пилешки увијачи. „Ќе се изненадите колку се сочни и вкусни одвнатре, а поради сланината крцкави однадвор“, вели оваа врвна готвачка.

(РЕЦЕПТ) ГОТВИМЕ СО ТЕА: Посни сникерс коцки – брзо се прават, уште побрзо се јадат!

Потребни состојки:

  • 1кг надкопан без коска и кожа
  • 10 парчиња кашкавал
  • 20 парчиња тенко сечена сланина
  • 1 лажица сенф
  • сол, бибер
  • мешан сув зачин
  • 1 лажица мед

Начин на подготовка:

Пилешките надкопани исчукајте ги, посолете ги и намачкајте ги со сенф од двете страни. Во средината на секој надкопан ставете парче кашкавал и замотајте ги како ролатчиња. Одозгора завиткајте ги со сланина и секој од увијачите посебно завиткајте ги со фолија. Наредете ги во тавче за печење и ставете ги да се печат во загреана рерна на 250 степени 30 минути. Потоа извадете ги од фолија, премачкајте ги со мед и вратете ги уште 10 минути во рерна за да се карамелизираат.

На здравје и уживајте!.

Слични објави

(Фото) Драган ја запросил Јована Јеремиќ во Америка? На тоа место Џон Кенеди клекнал пред Џеки Бувие

Еспресо

(Фото) Тетоважи и три крста на градите: Вељко Ражнатовиќ се соблече во костим за капење и го покажа луксузниот базен во вилата на Цеца

Еспресо

(Фото+видео) Зои Блаж откри дека е бремена: Инфлуенсерката објави емотивно видео со сопругот

Еспресо

(Видео) Објавено првото видео од повикот на Диди во затвор: Децата му го честитаа роденденот

Еспресо

(Фото) Деми Мур откри за кого гласала во Америка, Северина се јави, еве што ѝ напиша

Еспресо

Цеца брутално искрена за затворските денови: „Ми смрзнаа коските во ќелијата, не јадев со денови“

Еспресо
Се вчитува....