Нашиот тим започна соработка со една посебна, прекрасна мајсторка во кујна – Мартина Трајаноска.
Шармантната Мартина стои зад превкусните рецепти пласирани на инстаграм-профилот (martinascooking).
Готви од мали нозе, а со текот на годините и искуството научила дека најважна состојка во секое јадење е – љубовта.

Денес Мартина ни направи превкусни переци.
– Овој рецепт е нешто кое ако еднаш го направите сигурно често ќе ви биде на мени. Толку се посебни, меки и преубави што верувам дека нема да има некој кој нема да ги обожава – вели Мартина.
ПОТРЕБНИ НАМИРНИЦИ

Како да ги подготвите?
Најпрво замесете меко тесто од состојките и оставете го да се удвои. Исукајте кора со дебелина од 1-2 сн и исечете на ленти. Од секоја лента оформете перек.
На рингла ставете сад со вода да се загрее и додадете лажица сода.
Секој перек потопете го во водата која врие неколку секунди, па редете ги на хартија за печење, наросете крупна сол и печете во загреана рерна на 200-220 С околу 15тина минути.
Пред крај попрскајте ги переците со преливот од сода, вода и брашно и вратете ги уште 4-5 минути во рерна.