15:58 - 5 декември, 2025

Полнети печурки со спанаќ и со сирење

Состојки:
– 20 печурки шампињони
– 2 чешниња лук
– 4 шолји свеж спанаќ
– 220 грама крем сирење
– сол, бибер
– 1/4 шолја пармезан
– 1/4 шолја презла

Подготовка:
Измијте ги шампињоните и одвојте ги стебленцата од капите на шампињоните. Наредете ги капите на намачкан со масло плех за печење, а стебленцата од шампињоните ситно исечкајте ги и испржете ги во тава на блага температура. Исечканите стебленца од печурките пржете ги со лукот, а потоа додајте ги спанаќот, крем сирењето, солта и биберот. Кога состојките убаво ќе се испржат и соединат, земете една лажица од добиената смеса и наполнете ги капите од печурките. Наполнетите печурки посипете ги со презлата и пармезанот, а потоа печете ги на 190 степени околу 12 до 15 минути.

Слични објави

(Фото) Едно поинакво доживување! Не пропуштајте го рафтингот во Анталија, адреналинско искуство за паметење!

Еспресо

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков
Се вчитува....