7.8 C
Скопје
12:50 - 22 декември, 2024

Овој викенд заблажете се со вкусната и лесна – Цимет торта

Погледнете како да ја подготвите оваа брза и вкусна цимет тортичка…

Состојки:

5 јајца

300 грама кафеав шеќер

1 ванилин шеќер

100 милилитри јогурт

2 лажици масло

300 грама мелени ореви

150 грама гриз

малку кора од портокал

прстофат сол

1 голема лажица цимет

5 помали рендани јаболка

1 прашак за печиво

10 лажици брашно

1 литар вода

800 грама шеќер

Подготовка:

Во подлабок сад одвојте ги белките од жолчките и во белките додадете го шеќерот. Со миксер, убаво изматете ги белките а потоа во посебен сад започнете со матење на жолчките во кои сте ги додале кората од портокал, маслото и јогуртот. Потоа додадете ги оревите, гризот, брашното, циметот и прашокот за печиво.

На крај, додадете ги јаболката и полека помешајте го и снегот од белки. Истурете ја смесата во тава за печење и печете во загреана рерна на 180 степени околу 40 минути.

На крај, оставете го пандишпанот да се излади, а за тоа време подгответе го шербетот.

Истурете го врелиот шербет врз изладениот пандишпан и со тоа тортата ви е готова.

Слични објави

Село Вишни, духовното гнездо на канонизираната светица Спаса Вишенска: Порта низ која минува душата

еспресо

(Фото) Едно поинакво доживување! Не пропуштајте го рафтингот во Анталија, адреналинско искуство за паметење!

Еспресо

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо
Се вчитува....