Погледнете како да ја подготвите оваа брза и вкусна цимет тортичка…
Состојки:
5 јајца
300 грама кафеав шеќер
1 ванилин шеќер
100 милилитри јогурт
2 лажици масло
300 грама мелени ореви
150 грама гриз
малку кора од портокал
прстофат сол
1 голема лажица цимет
5 помали рендани јаболка
1 прашак за печиво
10 лажици брашно
1 литар вода
800 грама шеќер
Подготовка:
Во подлабок сад одвојте ги белките од жолчките и во белките додадете го шеќерот. Со миксер, убаво изматете ги белките а потоа во посебен сад започнете со матење на жолчките во кои сте ги додале кората од портокал, маслото и јогуртот. Потоа додадете ги оревите, гризот, брашното, циметот и прашокот за печиво.
На крај, додадете ги јаболката и полека помешајте го и снегот од белки. Истурете ја смесата во тава за печење и печете во загреана рерна на 180 степени околу 40 минути.
На крај, оставете го пандишпанот да се излади, а за тоа време подгответе го шербетот.
Истурете го врелиот шербет врз изладениот пандишпан и со тоа тортата ви е готова.