Состојки:
200 г тестенини
200-300 гр мелено месо
1 главица кромид
2 чешниња лук
масло
зачин
сол
мелена црвена пиперка
2 јајца
200 г кисела павлака
кашкавал
Подготовка:
Згответе макарони и малку додајте масло да не се залепат. На масло пропржете ситно сечкан кромид додајте мелено месо па и него пропржете го. Додајте сечкан лук, зачин, сол, црвена пипер. Тепсијата намастете ја. Разматете јајце и додајте павлака, измешајте и додајте во тестенините.
Ставете половина од тестенините, израмнете, па додајте мелено месо во кое сте ставиле и едно јајце. Од горе распоредете го другиот дел од тестенините. Изрендајте малку кашкавал. Печете на 200 степени околу 30 минути убаво да порумени.