2.8 C
Скопје
16:53 - 17 декември, 2025

Омилената пита на Цеца Ражнатовиќ стана вистински хит

Во српските медиуми се пишуваше дека Цеца Ражнатовиќ не е љубител на кујната и дека скоро и не влегува во неа.

Пејачката одговори на овие приказни и призна дека не сака да готви, но не и дека не може да подготви оброк.

Цеца обожава пита, особено за време на постот. Познато е дека Ражнатовиќ е голем верник, а за време на празниците, питата е задолжителна во нејзиното мени.

Во продолжение погледнете го рецептот за нејзиниот специјалитет.

500 г кора за пита
500 г шампињони
2 мали празови
1 дл масло
1 чаша кисела вода
1 прашок за пециво
мешавина од зачини, бибер, сол

Ситно исечкајте го празот и пржете го во масло додека не омекне. Додадете ги исечканите печурки и продолжете да пржите додека течноста не испари. Зачинете со сол, бибер и додадете ја мешавината од зачини по вкус. Поделете ги корите на три дела. Првите две премачкајте ги со мешавина од масло и кисела вода, а во третата додадете го подготвениот фил. Замотајте ја питата и наредете ја на плех обложен со хартија за печење. Печете во претходно загреана рерна на 180°C додека кората не добие златно-кафеава боја.

Оваа пита е совршен избор за сите што постат, но и за оние кои сакаат лесни и здрави оброци. Освен што е вкусна и заситува, можете да ја послужите топла или ладна, со освежителен доматен сок, како што прави Цеца.

Слични објави

Како Станија Добројевиќ ги заработи парите за луксузниот пентхаус? Откриена вистината за имотот од 150.000 евра!

Еспресо

Орландо Блум ја „спушти“ Кети Пери по раскинувањето: „Сега си барам партнерка со пари и со стил“

Еспресо

„Подготвена за Божиќ“: Бресквица покажа дека е вистинска домаќинка, еве како се снаоѓа во кујна

Еспресо

(Фото) Новогодишна бајка: Тамара Тодевска му направи магична роденденска прослава на синот!

Еспресо

Три месеци по породувањето: Александра Пријовиќ откри како ќе се справи со првото одвојување од ќеркичката Арија

Еспресо

(Видео) Голема неправда за Игор Џамбазов во еден многу тажен момент

msp-admin
Се вчитува....