4.8 C
Скопје
09:48 - 26 декември, 2024

Јапонски деликатес: Палачинки Окономијаки

СОСТОЈКИ:
100 гр брашно
160 мл вода
3 јајца
300 гр зелка
75 гр варен грав
6 тенки ленти суво месо
100 гр сирење
мајонез
соја сос и иситнети алги

ПОДГОТОВКА:
Во поголем сад измешајте ги брашното, водата и двете јајца.

На малку загреано масло ставете го тестото во форма на палачинк, додајте ги зелката, гравот, сирењето и најгоре сувото месо.

Откако палачинката ќе се запече, ставете одозгора јаце на око кое претходно сте го испржиле. Печете уште две минути, ставете го во чинија и прелејте го со мајонез по желба.

Слични објави

Зошто се длабат тиквите за Ноќта на вештерките? Интересни верувања за еден од најпопуларните празници во западниот свет

еспресо

Огледален датум 24.10.24: Што треба да знаете за овој ден

еспресо

(Фото) Првиот снег стигна на Балканот: Студениот бран патува кон исток

еспресо

Денес е Успение на Пресвета Богородица: Што треба да правиме на овој голем празник

еспресо

Огледален датум 8.8.2024: Што значи овој ден и како ќе ви го промени животот

еспресо

Топ осум производи кои секојдневно ги јадат долговечните Јапонци: Нутриционистите советуваат да ги внесете во исхраната

еспресо
Се вчитува....