Author : Слободен Печат

https://www.slobodenpecat.mk/ - 513 Posts - 0 Comments
Слободен Печат

Пасошите може да ѝ нанесат сериозен удар на летната сезона

Слободен Печат
По ударот со коронавирусот и пасошите почнаа да им прават проблеми на туристичките агенции. Тие страхуваат дека ќе се соочат со намален број туристи за...
Слободен Печат

Герберих за „Слободен печат“: Нема да има неказнивост ако се спроведе новиот Закон за јавно обвинителство (ВИДЕО)

Слободен Печат
Германскиот амбасадор Томас Герберих, не гледа можност за неказнивост или амнестија на политичари од власта во новиот Закон за јавно обвинителство, ако тој се имплементира...
Слободен Печат

ПАРТИИТЕ ВЕТУВААТ БРДА И ДОЛИНИ: Список на желби или реални проекти?

Слободен Печат
Партиите не спијат. Ветуваат се и сешто за да ги убедат граѓаните дека токму тие се вистинска политичка опција. Патуваат од село до град, отвораат...
Слободен Печат

РЕГИОНОТ ИЗНЕНАДЕН: Србија и БиХ синоќа завеани во снег (ФОТО+ВИДЕО)

Слободен Печат
Граѓаните на БиХ и на Србија синоќа беа изненадени од снег. Во Белград прво започнал да паѓа дожд во раните вечерни часови, за потоа околу...
Слободен Печат

СЗО: Лукот не помага против коронавирусот

Слободен Печат
Под мотото „Мит бастерс“ на веб-страницата на СЗО, меѓу другото, се укажува на тоа дека лукот не штити од инфекција со коронавирус. Исто така, се укажува...
Слободен Печат

Фасада се урна врз автомобилот на Тошо Малерот (ФОТО)

Слободен Печат
Од силниот ветер кој синоќа беснееше во Скопје се одрона фасада и падна врз автомобилот на популарниот Васко Тодоров – Тошо Малерот во скопската населба...
Слободен Печат

Некој во здравството секој месец прима плата од 249.000 евра!

Слободен Печат
Највисока месечна бруто-плата е исплатена во здравството и изнесува 249.000 евра, односно тој (таа) во 2018 година заработил(а) 3 милиони евра. Ова плата е исплатувана во...
Слободен Печат

Нема настава за македонските ученици што патувале во земјите од висок ризик за ,коронавирус”

Слободен Печат
Министерството за образование доставило детални насоки до сите основни и средни училишта, универзитети и научни установи во земјава, како да постапуваат за да ги заштитат...