СОСТОЈКИ
– 6 лажици пасирани домати
– 4 лажици мајонез
– 200 г полутврд кашкавал
– 200 г шунка
– 100 г чери домати
– 1 пиперка
– по малку оригано, босилек и магдонос
– 1 јајце
– сол
ПОДГОТОВКА
Исечете го лиснатото тесто на коцки, да имате парен број. Потоа секоја втора коцка намачкајте ја со пасирани домати, но внимавајте да не одите до рабовите, па одозгора ставете друга коцка лиснато тесто и намачкајте ја со мајонез. Над него рамномерно посипете со малку рендан кашкавал, шунка, резанки од домати, ситно сечкана пиперка. Посипете со зачини и сол. Состојките поделете ги да имате доволно за сите парчиња лиснато тесто. Потоа затворете ги коцките, да добиете триаголници, притиснете со виљушка да се залепат рабовите. Премачкајте ги со матено јајце и испечете ги.