0.8 C
Скопје
23:38 - 18 декември, 2024

Изненадете го семејството со вкусен ручек: Пилешки копани со мед и сок од портокал

4 пилешки копани
1 портокал
4 лажици соја сос
1 лажица мед
црн бибер
сол
рузмарин

Подготовка:

Во сад, ставете го исцедениот сок од портокалот, а потоа во него додајте ги црниот бибер, солта, соја сосот, медот и рузмаринот. Сето тоа убаво измешајте го.

Пилешките копани убаво измијте ги и ставете ги да отстојат околу еден час во вака подготвената маринада. Откако ќе помине потребното време, извадете ги копаните од маринадата и ставете ги да се печат во претходно загреана рерна на температура од 200 степени околу 45 минути.

Вака подготвените копани, можете да ги јадете со сезонска салата и со неколку печени компирчиња.

Слични објави

Село Вишни, духовното гнездо на канонизираната светица Спаса Вишенска: Порта низ која минува душата

еспресо

(Фото) Едно поинакво доживување! Не пропуштајте го рафтингот во Анталија, адреналинско искуство за паметење!

Еспресо

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо
Се вчитува....