Иако ви изгледа како спој на неспоиви вкусови, всушност се работи за многу вкусна комбинација. Најважно е да јадете додека уште е топло.
Потребни состојки:
200 гр тестенини
Два компира
Мала главичка црвен кромид
Две чешниња лук
100 гр сирење
200 гр кисело млеко
Сол, бибер, масло
Две јајца
Подготовка:
Тестенините сварете ги. За тоа време исецкајте ги кромидот и лукот и заедно прорпжете ги. Настрана изматете ги јајцата, киселото млеко, сирењето, во нив додадете ги изренданите компири, а потоа и пропржените кромид и лук. Зачинете.
Прелијте врз тестенините, префрлете ги во подмачкана тава и печете на 220 степени, околу 40 минути, за да бидете сигурни дека компирите се зготвени.